Štítky

123 (24) A (61) AMAFILM (4) B (9) BIGBEAT (6) BLACK (6) C (5) COMPILATION (23) COUNTRY (2) CROSSOVER (3) CRUST (20) CZ/SK 60' (1) CZ/SK 70' (4) CZ/SK 80' (45) CZ/SK 90' (84) CZECH REPUBLIC (298) Č (4) D (15) D-BEAT (3) DIVADLO (4) DVD (25) E (3) F (8) FILM (17) FLAC (1) FOLK (31) FOTOKLIP (13) G (10) GRIDE (7) GRIND (7) H (2) I (23) J (13) K (12) KOMPILAČKY CZ/SK (20) KONCERT (401) L (3) LIVE (85) LIVEKLIP (144) M (6) METAL (48) MP3 (38) N (2) NADACE atd. (9) O (4) ODOWNLOAD (120) OI (16) ON-LINE (627) P (19) PLZEŇ (8) POP (4) PRAHA (19) PSYCHOBILLY (3) PUNK (286) R (15) REGGAE (7) ROCK (69) ROCK'N'ROLL (24) RUSKO (7) S (9) SERIÁL (1) SK (48) SKA (26) SPEED (1) SPLIT (3) SPLIT CZ/SK (4) Š (3) T (13) V (13) VIDEOKLIP (482) W (8) WAV (6) YDOWNLOAD (207) Z (9) ŽERTÍKY (9)

pondělí 30. září 2013

SAVE THE ARCTIC



Ledním medvědům taje domov pod tlapami, ohrožují ho těžba ropy, komerční rybolov a války. I Vy můžete pomoci zachránit Arktidu.

  • Všichni jsme závislí na zdravé Arktidě

  • Ale firmy a vlády chtějí v tající Arktidě těžit ropu

  • Přitom spalování ropy je příčinou tání Arktidy

  • Arktické vody musíme před těžbou a průmyslovým rybolovem chránit

  • Přidej se a požaduj, aby světoví politici vyhlásili kolem severního pólu světovou rezervaci

CÍL:
5,000,000
3,958,478 PODEPSALO
Zavřít

Usilujeme o vyhlášení světové rezervace v Arktidě.


Podepište petici a připojte se k milionům lidí, kteří chtějí ochranu Arktidy. Chceme vytvořit světovou rezervaci kolem severního pólu a zakázat těžbu ropy a průmyslový rybolov ve vodách Arktidy.

Právě se přidal/a:

  • 1 minute
  • Sofia, Greece
Řekněte světovým leaderům, aby vytvořili chráněnou oblast kolem severního pólu a zakázali těžbu ropy a průmyslový rybolov ve vodách Arktidy.

ARKTIDA TAJE

Arktický led, který ovlivňuje klima na celé planetě, rychle mizí. Za posledních 30 let zmizelo v této oblasti tři čtvrtě plovoucího ledového pokryvu.

Desktop_arctic-in-danger
Led trvale pokrývá Severní ledový oceán již více než 800 000 let. V důsledku využívání špinavé energie z fosilních paliv dochází ale k masivnímu úbytku ledové plochy. Během krátké doby může v období léta dojít k jejímu úplnému vymizení, poprvé v historii lidstva. To by mělo devastující následky nejen pro lidi, lední medvědy, narvaly, mrože a další druhy, které v oblasti Arktidy žijí - ale i pro všechny ostatní z nás. Led v oblasti severního pólu odráží část slunečního záření zpět do kosmu, a udržuje tak celou planetu chladnější a stabilizuje klimatické systémy, na kterých jsme závislí. Chránit ledový příkrov znamená chránit každého z nás.

Těžba ropy

Začíná ropná horečka v arktických vodách. Shell, BP, Exxon, Gazprom a další společnosti chtějí riskovat ropnou havárii v Arktidě a devastaci celé oblasti. Ropa, která se tam nachází, by pokryla celosvětovou poptávku na 3 roky.

Desktop_sta-what-do-villains-get
Špinavé energetické giganty, které jsou samy spoluzodpovědné za tání Arktidy, se nyní chystají na ubývajícím ledu vydělat. Chtějí zahájit těžbu ropy v nové oblasti, kde se potencionálně nalézá až 90 miliard barelů ropy. To není z ekonomického pohledu zanedbatelné, nicméně toto množství odpovídá pouze tříleté celosvětové spotřebě. Z vládních dokumentů vyplývá, že likvidace ropné havárie v ledových vodách Arktidy je „téměř nemožné“ a že případný únik, kterému se nevyhneme, by zdevastoval křehké arktické prostředí. Aby byla těžba v Arktidě vůbec možná, musejí ropné společnosti odtahovat plovoucí ledovce od svých těžbních plošin a rozpouštět plující led teplou vodou, na což používají ohromné hadice. V případě zahájení těžby by byla ropná havárie v podstatě nevyhnutelná. Není otázkou, zda by k ní došlo, ale pouze kdy. Viděli jsme katastrofální dopady havárie ropné plošiny Deepwater Horizon v Mexickém zálivu. Nedopusťme to samé v Arktidě.

Průmyslový rybolov

Průmyslové rybářské lodě začínají s lovem v Arktidě.

Desktop_sta-what-do-we-get
Místní obyvatelé v této oblasti loví ryby udržitelným způsobem již několik tisíc let, udržitelnost rybolovu je ale s příchodem ohromných rybářských společností do arktických vod nepředstavitelná.

Válka

Válka o Arktidu není nereálnou hrozbou.

Desktop_military
Různé státy se usilovně přetahují o území Arktidy. Jak ukázaly materiály zveřejněné Wikileaks, USA hovoří o "zvýšené vojenské hrozbě v Arktidě" a Rusko předpovídá "ozbrojenou intervenci" v budoucnosti.
Země v oblasti nakupují ponorky, bojová letadla a jaderné ledoborce, aby se silou domohly svých zájmů v Arktidě. Rusko a Norsko vyhlásily „Bitvu o Arktidu“, aby bojovaly za své národní zájmy. Nedochází ale jenom ke zbrojení; šest zemí se snaží prohlásit část arktické oblasti, která v současné době nepatří žádné konkrétní zemi – včetně severního pólu, za svoje vlastní území. Tato oblast přitom patří nám všem. Nechme to tak a vyhlašme ji celosvětovou rezervací.

MŮŽETE ZACHRÁNIT ARKTIDU

Neexistuje žádná vláda, žádná armáda, která by chránila Arktidu, jenom země a společnosti, které ji chtějí rozvrtat.

Desktop_sta-what-we-should-do
Změny klimatu probíhají v Arktidě dvakrát rychleji než kdekoliv jinde na Zemi. Zároveň se stává středem zájmu ropných společností, těch, které jsou za tání arktického ledu zodpovědné. Zastavením ropné arktické horečky může být krokem směrem k zásadní změně v získávání energie, urychlení přechodu na obnovitelné zdroje energie a zajištění budoucnosti pro naše potomky.
Jsme si vědomi toho, že stojíme proti jedněm z nejmocnějších zemí a společností na světě.
Společnými silami můžeme ale dosáhnout více, než armáda či rozpočet jakéhokoliv státu. Naše společná snaha o zachování naší planety pro naše potomky nás spojuje a díky ní se stáváme tou nejsilnější silou dnešní doby.
To je i důvod, proč umístíme vaše jméno spolu s dalším miliónem na severní pól, společně s Vlakou budoucnosti, kterou navrhla současná mladá generace. Jasně tak ukážeme, že naše společná vize zelené, mírumilovné a zdravé planety závisí i na ochraně Arktidy.
Vlajka je ovšem pouze symbolem. Váš hlas předáme světovým politickým lídrům. Obrátíme se na OSN, kde budeme požadovat celosvětovou dohodu na ochranu Arktidy. Před třiceti lety jsme zahájili obdobnoukampaň na ochranu Antarktidy. Málokdo věřil, že uspějeme, ale podařilo se nám to a na jižním pólu vznikla chráněná oblast
HRÁT HRU TADY  :       <iframe width="560" height="315" src="http://savethearctic.org/cs/widgets/embed-form?channel=embed-form&referer=7306512" frameborder="0" ></iframe>
    



Žádné komentáře:

Okomentovat

chcete-li download na přání,pište sem a pokud budu míti upnu rád.